Van Nistelrooij en Hake gaan Ten Hag assisteren

United presenteert Van Nistelrooij en Hake: 'Het is een waar genoegen'

11 juli om 17:07
Laatste update: 11 juli om 17:17

Ruud van Nistelrooij en René Hake worden toegevoegd aan de technische staf van Erik ten Hag bij Manchester United. Dat maakt de Premier League-grootmacht bekend. Het duo tekent een tweejarig contract en vervangt Mitchell van der Gaag en Benni McCarthy, die de club verlaten.

Ten Hag krijgt van United de kans zich te revancheren na een teleurstellend seizoen, maar zijn staf gaat op de schop. Met Van Nistelrooij haalt United een voormalig publiekslieveling in huis. De ex-topspits speelde tussen 2001 en 2006 op Old Trafford en werd één keer landskampioen. Van Nistelrooij zat zonder club sinds zijn vertrek bij PSV een jaar geleden. Hij was onder meer in beeld bij Burnley als opvolger van Vincent Kompany, maar kiest voor The Mancunians.

Dat United en Ten Hag daarnaast bij Hake zijn uitgekomen, is evenmin verrassend. De Nederlandse trainers zijn goed bevriend. Hake stond sinds 2022 aan het roer bij Go Ahead Eagles, waarmee hij vooral dit seizoen hoge ogen gooide. De Deventenaren eindigden als negende in de Eredivisie en wisten zich via de play-offs zelfs te plaatsen voor Europees voetbal. Dat gaat Hake, die eerder aan het roer stond bij onder meer FC Twente en FC Utrecht, niet meer meemaken.

"Het is een waar genoegen Ruud weer te verwelkomen bij onze club", aldus sportdirecteur Dan Ashworth. "Ik weet dat hij samen met René de winnaarsmentaliteit en de hoge standaarden die we willen halen, gaan bewerkstelligen."

Exit Van der Gaag en McCarthy

"Mitchel heeft besloten dat het tijd is om zijn eigen ambities als hoofdtrainer na te jagen", vertelt Ten Hag. "Ik wil hem bedanken voor zijn geweldige werk in de afgelopen twee jaar. Dat geldt ook voor Benni. We wensen ze het beste voor de toekomst."