Willem ll gaat oud-Fortuna-speler Tirpan overnemen uit België

'Willem ll heeft bijna beet: oude bekende van Maes is al medisch gekeurd'

1 juli om 16:27
Laatste update: 1 juli om 17:25

Willem ll staat op het punt de Belgische vleugelverdediger Mickaël Tirpan aan te trekken, zo meldt het Brabants Dagblad. De Belg werd maandag al medisch gekeurd in Tilburg en gaat overkomen van Lierse Kempenzonen.

Willem II heeft zijn tweede zomerse versterking bijna binnen. Tirpan is maandag medisch gekeurd door de Tilburgers. De promovendus hoopt dat hij dinsdag mee kan trainen met de eerste selectie.

Tirpan heeft al veel clubs achter zijn naam staan. Na dienstverbanden bij Royal Excel Moeskroen, KAS Eupen en KSC Lokeren in zijn thuisland België, streek de verdediger neer in Turkije. In januari 2020 maakte Tirpan een overstap naar Kasimpasa. Vanwege ziekte van zijn vrouw was dat avontuur echter van korte duur. De Belg werd verhuurd aan Fortuna Sittard, dat hem vervolgens definitief overnam. Later keerde Tirpan toch weer terug naar Kasimpasa en ook speelde hij nog kort voor Samsunspor alvorens hij afgelopen zomer tekende voor Lierse Kempenzonen, uitkomend op het tweede niveau van België.

Bij Willem ll gaat Tirpan in hoofdtrainer Peter Maes een oude bekende treffen. De twee werkten in 2018 al enkele maanden samen bij Lokeren. Voor Willem ll wordt Tirpan de tweede zomeraanwinst, na keeper Thomas Didillon-Hödl.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!