'Vitesse stuurt smeekbede naar laatste strohalm Van de Kuit'

'Einde nabij: Vitesse stuurt smeekbede naar laatste strohalm'

1 juli om 16:39
Laatste update: 1 juli om 17:03

Nu Guus Franke zich plots heeft teruggetrokken uit de overnamedeal van Vitesse, kijkt de club met de moed der wanhoop naar Michael van de Kuit. De eigenaar van het Gelredome wordt bestempeld als 'de laatste strohalm' van Vitesse

'Grote paniek in Arnhem, Vitesse stort de afgrond in', schrijft het AD na het wegvallen van 'reddingslijn' Franke. De ondernemer van investeringsmaatschappij Axiom Partners zou miljoenen in de club pompen om zo de torenhoge schuld weg te werken en de begroting voor komend seizoen op orde te krijgen. Ook een deal met Coley Parry lag binnen handbereik. Door dat plan gaat nu een streep, uitgerekend op de dag dat Vitesse bij de KNVB stukken in moet leveren voor het behoud van de proflicentie. 

Met het wegvallen van de garanties van Franke heeft Vitesse nog maar voor enkele dagen geld op de rekening en moet het opnieuw een akkoord met schuldeiser Parry zien te bereiken. Zijn schuld van 14,3 miljoen euro hijgt zwaar in de nek bij de club uit Arnhem, die nu echt op de rand van de afgrond staat. Volgens het AD heeft de club 'via-via' een smeekbede naar Van de Kuit gestuurd om de club van de ondergang te redden. De vastgoedondernemer is de laatste hoop voor Vitesse. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!