Bellingham moet vrezen na vermeend handgebaar tegen Slowakije

Bellingham moet vrezen voor schorsing: UEFA stelt onderzoek in

1 juli om 17:45
Laatste update: 1 juli om 17:57

Jude Bellingham moet vrezen voor een schorsing bij Engeland. De UEFA onderzoekt zijn gedrag na de late gelijknamer die hij namens Engeland maakte in de achtste finale op het EK. De middenvelder dompelde Slowakije luttele seconden voor tijd in rouw door op prachtige wijze de 1-1 binnen te werken.  

Bellingham zou na zijn doelpunt tegen Slowakije zijn kruis hebben vastgegrepen. De UEFA bevestigt dat het een disciplinair onderzoek is gestart naar het vermeende gebaar. 'Een ethiek- en disciplinaire inspectie zal een disciplinair onderzoek uitvoeren naar een mogelijke schending van de basisregels van fatsoenlijk gedrag door de speler van de Engelse voetbalbond, Jude Bellingham, die zou hebben plaatsgevonden in het kader van deze wedstrijd', stelt de UEFA in een verklaring.

Volgens de spelregels moet ieder 'obsceen gebaar' of 'aanstootgevende/beledigende actie' bestraft worden met een rode kaart. Daardoor moet de middenvelder mogelijk alsnog de kwartfinale tegen Zwitserland missen.

Bellingham zelf ontkent de aantijgingen. Nog voordat het onderzoek was gestart meldde de middenvelder op zijn sociale media dat het ging om een 'inside joke'. 'Het was een grapje naar een paar goede vrienden die bij de wedstrijd waren. Niets dan respect voor hoe het Slowaakse team speelde', schreef de Engelsman op X.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!