Mikautadze reageert op Ajax-periode

Indrukwekkende Mikautadze reageert op Ajax-tijd: 'Als ik een kans had gekregen...'

1 juli om 18:01
Laatste update: 1 juli om 18:52

Georges Mikautadze heeft na de wedstrijd tegen Spanje kort gereageerd op zijn periode bij Ajax. De spits is ervan overtuigd dat hij in Amsterdam ook veel gescoord had, maar dat hij simpelweg niet werd opgesteld.

Door de NOS wordt Mikautadze gevraagd naar eerdere wedstrijden bij Ajax, zoals die tegen Fortuna Sittard. Daarin was hij geen schim van de spits die zich op het EK heeft laten zien. "Dat was dezelfde Georges, maar ik werd niet opgesteld. Ik maakte daar vooral goals tijdens de trainingen. Als ik een kans had gekregen, had ik ook goals gemaakt, maar dat is verleden tijd. Het was hun keus. Dat geeft ook niet, want zo is het leven ook."

Mikautadze is dit EK één van de meest opvallende spelers van alle landen. Met drie goals en één assist was hij uiterst productief, maar tegen Spanje ging het helaas mis voor zijn land Georgië. Recentelijk werd bekend dat FC Metz Mikautadze definitief heeft teruggekocht van Ajax. Nadat hij al een half jaar werd gehuurd is hij nu voor dertien miljoen euro gekocht. De verwachting is dat hij deze zomer nog doorverkocht zal worden aan waarschijnlijk AS Monaco.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!