Simons bijna persoonlijk akkoord met Bayern

'Simons bereikt tijdens EK persoonlijk akkoord met nieuwe droombestemming'

1 juli om 19:07

Xavi Simons en Bayern München zijn al akkoord over de belangrijkste persoonlijke voorwaarden voor een transfer. Dat meldt Sky Sport Deutschland. Bayern zet nu alles op alles voor zijn komst.

Door Simons en zijn management is dus bijna een persoonlijk akkoord met Bayern München. Technisch directeur Max Eberl is erg gecharmeerd van het Nederlandse talent en hij wil alles op alles zetten om hem te halen. Daarvoor moet de club nog wel een akkoord bereiken met zijn huidige club Paris Saint-Germain. Simons staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij PSG.

Bayern en PSG zouden inmiddels in gesprek zijn over een transfer van Simons. Het is niet bekend hoe veel de Parijzenaren voor de aanvallende middenvelder willen, maar door zijn langdurige contract kan PSG de hoofdprijs vragen. Daar kan ook PSV van profiteren. Mochten de Parijzenaren Simons voor 1 januari 2025 verkopen, dan gaat een fors gedeelte van het bedrag naar de Eindhovenaren volgens verschillende media.

Toch kan Simons zelf ook nog kiezen om niet naar Bayern te vertrekken. Zijn oude club RB Leipzig zou ook nog altijd in de race zijn om de aanvallende middenvelder nog een jaar te huren. Simons zou door een clausule zelf ook veel te bepalen hebben over zijn volgende bestemming.