Klaassen niet langer speler van Internazionale

Klaassen verlaat Inter na één jaar: middenvelder transfervrij op te pikken

1 juli om 19:47
Laatste update: 1 juli om 19:59

Internazionale heeft officieel afscheid genomen van Davy Klaassen. De Nederlander had bij de Italiaanse topclub een aflopend contract, en gaf onlangs bij Voetbal International nog aan deze graag met één jaar te willen verlengen. Dat is dus niet gebeurd. 

"Binnenkort zullen we wel met elkaar in gesprek gaan. Alles was eerst op de landstitel gericht, daarna kwam de rest wel. Logisch ook, dus ik wacht wel af. In de voetballerij valt moeilijk te zeggen hoe het kan verlopen, dat heb ik vorig jaar in de zomer ook wel weer gemerkt. Maar het is duidelijk dat ik het hier heel goed naar mijn zin heb", aldus Klaassen in april van dit jaar. Die gesprekken zijn inmiddels achter de rug, en duidelijk is dat zijn periode bij Inter beperkt blijft tot één jaar. 

De oud-speler van Ajax verliet Amsterdam in de zomer van 2023 voor een transfer naar de Italiaanse topclub. Klaassen werd kampioen met Inter, maar zijn bijdrage was niet heel groot. De 41-voudig Oranje-international speelde in totaal achttien wedstrijden voor Inter: dertien in de Serie A, één in de Coppa Italia en vier in de Champions League.

'De hele familie Nerazzurri wil Klaassen, kampioen van Italië en winnaar van de Supercoppa Italiana met Inter, bedanken nu hij de club verlaat. Dank je wel, Davy!', schrijft Inter op de clubkanalen. De oud-speler van Ajax is nu dus transfervrij. Het is nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!