PSV wil Van den Berg overnemen van Liveprool

'PSV wil Nederlander voor defensie: bedrag van 20 miljoen genoemd'

1 juli om 20:09

PSV zou naast Ryan Flamingo ook Sepp van den Berg willen als opvolger van André Ramalho. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International heeft PSV geïnformeerd, maar is de transfersom die Liverpool vraagt erg gortig.

Voor Van den Berg zou er veel interesse zijn na een sterk seizoen bij FSV Mainz. De Duitse club zou hem zelf graag definitief willen inlijven, maar de Nederlander moet zelf nog een keuze maken. Na drie succesvolle huurperiodes kan hij ook proberen om bij Liverpool voor zijn kans te gaan. PSV heeft in ieder geval geïnformeerd, maar zijn transfersom zou erg gortig zijn. Volgens de krant vraagt Liverpool een bedrag van twintig miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat PSV Van den Berg aan de selectie wil toevoegen. Vijf jaar geleden probeerde de club het ook al eens bij PEC Zwolle, maar toen was de poging niet succesvol. Het is niet bekend hoe Arne Slot tegenover een vertrek van Van den Berg staat. Voor de verdediger kan een overstap gunstig zijn, omdat hij als basisspeler in de Champions League zou kunnen spelen bij PSV. Van den Berg stond vorig jaar zomer nog in de belangstelling van Ajax.

Van den Berg geldt in Eindhoven als één van de opvolgers van Ramalho. De Braziliaan wordt niet meer terug verwacht door PSV, aangezien hij al bezig is met een vertrek uit Eindhoven. PSV is ook al weken in gesprek om Flamingo van FC Utrecht over te nemen als versterking voor de defensie. Eerder werd Jeremiah St. Juste gelinkt aan PSV, maar die interesse lijkt van de baan.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!