Franke-deal met Vitesse toch weer mogelijk

'Plotwending' bij Vitesse: Franke tóch weer in beeld, deal met Parry is mogelijk

1 juli om 21:47
Laatste update: 1 juli om 21:51

Guus Franke nam maandag afstand van Vitesse, maar is nu toch weer in beeld. Dat meldt De Gelderlander, dat spreekt van een nieuwe 'plotwending'. Interim-directeur Edwin Reijntjes heeft gemeld dat er toch nog een deal kan komen tussen investeerder Franke en de Amerikaanse Coley Parry, waarmee de Arnhemse club alsnog gered kan worden.

Reijntjes heeft maandagavond zijn verhaal gedaan op Papendal, waar een grote groep bezorgde Vitesse-supporters zich verzamelde. Na zijn mededeling werdt Reijntjes 'luid toegejuicht', zo tekent De Gelderlander op. De interim-directeur is hoopvol, maar een deal is er nog niet. 

"Er is nog geen witte rook, maar we zijn er bijna", aldus Reijntjes. "Het belangrijkste is nu dat het rondkomt tussen Common Group (Parry, red.) en Franke. We hebben nog wel heel veel huiswerk te doen naar de KNVB. Dat wordt na middernacht. Zij willen er uit komen. Wij bezig alle documenten voor de KNVB in orde te maken."

Eerder op maandag werd bekend dat investeerder Franke juist afhaakte voor de overname van Vitesse, terwijl hij eerder een akkoord zou hebben bereikt over het wegwerken van de schuld van Vitesse aan de Amerikaan Parry. Die deal was echter geklapt, omdat de ondernemer geen garanties kon geven aan de Amerikaan. 

'Op dat vlak is er deze dag dan toch beweging gekomen', tekent De Gelderlander op. 'Franke zou weer in beeld zijn.'