Valentijn Driessen heeft weer vertrouwen in Oranje

Driessen doet voorspelling en heeft nieuws voor Oranje-fans: 'Groot volksfeest'

2 juli om 00:06
Laatste update: 2 juli om 00:10

Valentijn Driessen heeft na de nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk weer alle vertrouwen in de ploeg van Ronald Koeman. De journalist denkt dat Nederland dinsdagavond gaat winnen van Roemenië én zich zelfs al op kan gaan maken voor de halve finales van het EK. Dat voorspelt hij vanuit de Allianz Arena in München.

"Het is een fantastisch stadion", begint Driessen voor de camera's van De Telegraaf. "En dan kan je na afloop natuurlijk ook feest vieren. Niet te veel, maar je gaat natuurlijk gewoon winnen hier. Nederland heeft gewoon veel meer kwaliteit dan de Roemenen. Dat wordt één groot volksfeest morgen", voorspelt hij alvast.

In Roemenië waarschuwt men Oranje voor onderschatting. Het land dat een sterke indruk maakte in de groepsfase van het toernooi moet het naar eigen zeggen van het sterke geheel hebben. Driessen is het daar echter niet mee eens. "Daar word ik altijd een beetje moe van, dat soort gepraat", zegt Driessen over de sterke teamgeest die de Roemenen claimen te hebben. "Uiteindelijk zijn het de individuele kwaliteiten van spelers die een wedstrijd beslissen. Natuurlijk moet je een team vormen, maar dat zal het Nederlands elftal ook vormen. Daar ben ik niet bang voor."

"Het wordt 3-1 voor Nederland", Gaat Driessen, die ook de rest van het verloop al denkt te weten, verder. "Dan revanche tegen Oostenrijk. Ik kan me niet voorstellen dat je twee keer in twaalf dagen van Oostenrijk verliest." Vervolgens kan Oranje in de halve finale tegen Engeland uitkomen. "Dan doen we het daarvoor", stelt Driessen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!