Vitesse meldt akkoord tussen Franke en Parry

Vitesse meldt akkoord tussen Franke en Parry, KNVB heeft documenten binnen

1 juli om 23:59

Coley Parry en Guus Franke hebben een definitief akkoord bereikt. Dat meldt Vitesse maandagavond laat. Alle benodigde documenten zijn inmiddels op tijd aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB. 

Daarmee is een belangrijke hobbel genomen in het voortbestaan van Vitesse, dat bij de KNVB de begroting en de wijziging zeggenschap heeft ingediend. Algemeen directeur Edwin Reijntjes, die fans van de club eerder op de avond al op de hoogte bracht van het (op dat moment nog naderende) akkoord, is enorm opgelucht. "Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert."

"Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie. Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry. Met dit akkoord konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt. Wij hebben ons beroepsschrift ingediend, inclusief de begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap. Kortom, de deadline hebben wij gehaald. Wij zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt", vervolgt de crisismanger in een officiële reactie op de clubsite. 

Reijntjes richt zich tot slot tot de supporters van de club, die de afgelopen weken in grootse spanning hebben doorgebracht. "Bedankt voor het vertrouwen en jullie tomeloze geduld! Ter afsluiting wil ik nog wel eenmaal een beroep op alle donateurs uit de crowdfunding doen; geef a.u.b. gehoor aan ons verzoek tot het afzien van het recht op restitutie. Wij hebben voorlopig nog wel acuut liquiditeiten nodig. Dit helpt ons enorm, bedankt! Vitesse kan en mag niet verloren gaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!