Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman komt belofte aan pers na tegen Roemenië

2 juli om 07:57
Laatste update: 2 juli om 10:26

Het Nederlands elftal speelt dinsdag de eerste knock-outwedstrijd tegen Roemenië in München. In tegenstelling tot de vorige keren, verklapte Ronald Koeman nog geen basisspeler. Echter zei hij toch iets over de opstelling. 

Voor Oranje is de wedstrijd van 18:00 uur tegen Roemenië cruciaal. Bij winst is de ploeg van Koeman door naar de kwartfinale van het EK en treft het de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. De bondscoach verklapte nog geen basisspelers op zijn laatste persconferentie, maar hij liet wel duidelijk doorschemeren dat hij weinig reden tot wijzigen ziet bij Oranje.

Twee wijzigingen lijkt Koeman echter toch door te gaan voeren. Joey Veerman speelde tegen Oostenrijk een ongelukkig duel en werd na een half uur spelen naar de kant gehaald. Het lijkt niet direct waarschijnlijk dat Koeman het nog eens met hem aandurft vanaf de aftrap. Tegen Frankrijk speelde hij ook al zonder Veerman. Xavi Simons lijkt dan zijn meest logische vervanger als aanvallende middenvelder, waardoor Tijjani Reijnders op de plek van Veerman komt.

Verder lijkt Koeman vast te houden aan zijn vaste basisspelers. Daardoor lijkt er ook weer een plek te zijn voor Donyell Malen. Hij was met een eigen doelpunt ook ongelukkig tegen Oostenrijk, maar hij lijkt wel nog de kans te krijgen. Memphis Depay lijkt gewoon de diepste spits te worden met Cody Gakpo vanaf links. Achterin keert Denzel Dumfries terug op de plek van rechtsback als tweede wijziging en blijven Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Nathan Aké de andere verdedigers.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!