Ronaldo meer dan opgelucht na gemiste penalty

Ronaldo kan ogen niet geloven: 'Hele jaar niet één keer gemist'

2 juli om 09:37
Laatste update: 2 juli om 12:54

Cristiano Ronaldo is meer dan opgelucht nadat Portugal na penalty’s wist te winnen van Slovenië. De aanvaller zag in de verlenging zijn strafschop gestopt worden door Jan Oblak, maar wist in de penaltyserie wel raak te schieten vanaf elf meter.

"Ik was verdrietig, maar voel nu blijdschap. Dat is wat voetbal met mij doet. Voetbal brengt onverklaarbare momenten met zich mee", begint Ronaldo tegenover de Portugese media. "Ik had de kans om mijn team op voorsprong te zetten, maar helaas is dat niet gelukt. Ik moet de penalty nog terugzien en weet dus nog niet of ik goed of slecht heb geschoten", gaat hij verder.

Ronaldo kon zijn ogen bijna niet geloven, meldt de Portugese sportkrant A Bola. "Ik heb het hele jaar niet één keer gemist en toen ze het het meest nodig hadden, was daar Oblak."

Uiteindelijk is de superster meer dan dolblij met de overwinning. "Het belangrijkste is dat we door zijn naar de volgende ronde. We verdienen het, want wij kregen meer kansen en Slovenië heeft de hele wedstrijd verdedigd. Felicitaties aan het hele team, maar vooral aan onze doelman", doelt Ronaldo op Diogo Costa die met drie gestopte penalty's de held van Portugal was.