Hancko vertelt over mogelijke Feyenoord-exit

'Ik ben heel gelukkig bij Feyenoord, maar een nog grotere uitdaging zou mooi zijn'

2 juli om 10:19

Dávid Hancko geeft toe dat hij het 'mooi' zou vinden om komend seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan. De verdediger van Feyenoord benadrukt wel dat hij het heel erg naar zijn zin heeft in Rotterdam.

Nadat Slowakije uiteindelijk moest buigen voor Engeland na verlenging op het EK (2-1) staat Hancko Voetbal International te woord. Uiteindelijk komt Feyenoord ook ter sprake. "Ik kan me er nu meer op gaan focussen, want nu kan ik het EK opzij zetten", zegt de linkspoot over zijn toekomst. "Er zijn dingen in de media genoemd, maar ik zal nu eerst met m’n zaakwaarnemer gaan spreken. De komende twee weken kunnen we het daar over hebben en dan ook met Feyenoord. We zullen zien."

"Ik heb al heel vaak gezegd dat ik heel erg gelukkig ben bij Feyenoord. Ik hou van de club, de fans, het stadion en iedereen in de club. Hier ben ik als speler veel beter geworden, maar als atleet moet je ook proberen om nieuwe dingen te ervaren en het zou mooi zijn om een nog grotere uitdaging aan te gaan in een grotere competitie", zo geeft Hancko toe.

De verdediger weet ook dat het plaatje voor alle partijen moet kloppen, wil een transfer doorgang vinden. "Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren. We hadden het er ook over met Dennis te Kloese, hij zei tegen me: natuurlijk willen we je zo lang mogelijk behouden, maar als er iets groots komt willen we meedenken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel tevreden zijn met de transfersom."

Als Hancko vervolgens gevraagd wordt naar de vermeende interesse van Atlético Madrid, houdt hij zich op de vlakte. "Ik weet het op dit moment niet, ik was de afgelopen tijd volledig gefocust op het EK, we hadden vier dagen geleden een wedstrijd en nu deze (tegen Engeland, red.), nu kan ik alles opzij zetten. Nu heb ik even vakantie, maar in de komende weken zal er misschien meer duidelijkheid zijn."