NOS en UEFA bereiken akkoord over uitzendrechten

NOS heeft nieuws voor voetbalfans en wint strijd om EK-uitzendrechten

2 juli om 12:18
Laatste update: 2 juli om 12:28

De NOS heeft een deal weten te sluiten met de UEFA over de rechten van het EK voetbal 2028, meldt de NOS zelf. Hierdoor zullen, net als dit jaar in Duitsland, alle wedstrijden van het EK live te volgen zijn op de NOS. Daarnaast zal de Nederlandse omroep alle wedstrijden van het Nederlands mannenelftal de komende vier jaar uitzenden.

Minimaal de komende vier jaar hoeven voetballiefhebbers zich dus geen zorgen te maken om iets van het Nederlands elftal te missen op de Nederlandse publieke omroep. Oranje speelt na het EK in Duitsland op 7 september tegen Bosnië en Herzegovina en drie dagen later tegen Duitsland in de groepsfase van de Nations League.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, is trots op het bereikte resultaat. "Grote sportevenementen zoals het EK voetbal brengen mensen samen. Samen voetbal kijken en erover praten is iets waar jong en oud van genieten; het verbindt en versterkt de band tussen generaties. Dat is een belangrijk doel van de publieke omroep."

De verbintenis met de UEFA is tot medio 2028 verlengd. Waardoor het EK in Groot-Brittannië en Ierland ook nog zeker live te zien is op de NOS. Uitzendingen van het Nederlands mannenelftal bereiken bijna altijd een groot publiek. De halve finale tussen Nederland en Argentinië tijdens het WK van 2014 in Brazilië is met 9,1 miljoen kijkers nog altijd het meest bekeken tv-moment aller tijden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!