'Benfica zet na Pavlidis-move in op sensationele terugkeer, gesprekken al geopend'

'Benfica zet na Pavlidis-move in op sensationele terugkeer, gesprekken al geopend'

2 juli om 13:06

Verrassend nieuws uit Portugal: Benfica wil serieus werk maken van een terugkeer van João Félix. Dat meldt Correio da Manha. Benfica zou zelfs al onderhandelingen hebben gevoerd met Atlético Madrid, al zit FC Barcelona ook op het vinkentouw.

Atlético verhuurde Félix afgelopen seizoen aan Barça. De Catalanen twijfelen nu echter of ze de Portugees international definitief in willen lijven. Daardoor ruikt Benfica nu zijn kans: de club van trainer Roger Schmidt zou inzetten op een sensationele terugkeer van de aanvaller, die het vijf jaar geleden nog voor 127 miljoen euro verkocht aan Atlético.

Om de transfer te kunnen bekostigen, probeert Benfica vijftig procent van de transferrechten van Atlético over te nemen. Daarvoor moeten de Portugezen verdediger António Silva wel zien te verkopen. Silva staat in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United. Hij zou Benfica meer dan vijftig miljoen euro op kunnen gaan leveren.

Bij Atlético Madrid heeft Félix nog een contract tot de zomer van 2029. In de Spaanse hoofdstad heeft hij echter nooit volledig kunnen overtuigen. Bij Barcelona heeft Félix wel een prima seizoen gedraaid. Bij de Catalaanse club kwam hij tot dertig competitieduels, zeven goals en drie assists.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!