Gijp twijfelt aan Memphis en Lang

Gijp twijfelt aan gedrag: 'Daar is Memphis er één van, en daar is Lang er één van'

2 juli om 14:39
Laatste update: 2 juli om 14:50

René van der Gijp twijfelt aan de manier van doen van onder andere Memphis Depay. In de podcast KieftJansenEgmondGijp vraagt hij zich af of spelers als Memphis en Noa Lang hun persoonlijke gedrag wel op orde hebben.

"Ik heb het idee dat ik naar iemand zit te kijken waar ik mijn twijfels over heb", begint Van der Gijp terwijl hij knikt naar collega Wim Kieft. "Maar jij hebt mij verteld dat het best een verstandige gozer is." Kieft reageert meteen: "Ik zie natuurlijk ook al die beelden en documentaires. Ik heb die jongen weleens getraind, maar dat is wel tien, twaalf jaar geleden."

Toch heeft Kieft Memphis wel zien veranderen in de loop der tijd. "Maar als hij met die jongens was viel dat reuze mee. Hij deed geen extreem gekke dingen. Maar kijk, die jongens gaan opeens veel geld verdienen en hij (Memphis, red.) is nogal extravagant."

Van der Gijp vraagt zich vooral af of Memphis qua intelligentie helemaal bij is. "Ja, ik denk wel dat hij intelligent is. Kijk, hij komt natuurlijk niet zo leuk over als jouw favoriet, Denzel Dumfries", reageert Kieft.

"Daar kijk ik graag naar", zegt Gijp. "En ik kijk ook graag naar Nathan Aké, Brian Brobbey en  Cody Gakpo. Maar er zijn er ook een paar waar ik naar kijk, en dan mijn twijfels heb. Daar is Memphis er één van, en daar is Noa Lang er één van. Loopt het daarboven wel helemaal oké", vraagt Van der Gijp zich hardop af.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!