Boulahrouz getergd: 'Frankrijk is gewoon schandalig dit EK'

Boulahrouz getergd: "Het is gewoon schandalig wat zij dit toernooi laten zien"

2 juli om 15:09

Het voetbal van Frankrijk op het EK in Duitsland kan Khalid Boulahrouz niet bekoren. Volgens de 35-voudig international is het 'schandalig' wat de ploeg van bondscoach Didier Deschamps maandagavond liet zien tegen België.

Frankrijk trok door een eigen doelpunt van Jan Vertonghen aan het langste eind, maar daar is volgens Boulahrouz ook alles mee gezegd. "Het is gewoon schandalig wat zij dit toernooi laten zien", aldus De Kannibaal tegen ESPN. "Ik vind het echt jammer dat er nog maar weinig rasvoetballers zijn. Het is allemaal balletje breed, balletje terug, weer een balletje breed, waar zitten we dan naar te kijken?"

Portugal is de volgende horde van Les Blues. Het duel staat op het programma voor komende vrijdag (21.00 uur). Boulahrouz: "Ik ben bang dat het een oersaaie kwartfinale gaat worden. Wat dat betreft kijk ik veel meer uit naar Duitsland tegen Spanje. Dat zijn ploegen die willen voetballen en spelen om te winnen."

'Ronaldo is echt abnormaal'

Wie ook altijd wil winnen, is Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette kende een bijzonder ongelukkige avond tegen Slovenië, maar maakte desalniettemin indruk op Boulahrouz. "Hij is niet meer zo goed als hij was, dat is duidelijk. Hij is wat minder explosief en heeft wat minder snelle voetjes. Maar zijn techniek is nog steeds niet normaal en zijn wil om te winnen is echt enorm. Die mindset, daar kan iedere jonge voetballer wat van leren, dat is echt abnormaal."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!