De Ligt geeft groen licht voor United-move

'De Ligt geeft groen licht, Oranje-international maakt van United topprioriteit'

2 juli om 16:46
Laatste update: 2 juli om 16:48

Manchester United heeft het gevoel dat het voortgang boekt in het aantrekken van Matthijs de Ligt. Dat bericht de BBC, terwijl transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de centrale verdediger groen licht heeft gegeven voor een overstap naar de club van manager Erik ten Hag. 

De Ligt, die bij Bayern München nog een contract heeft tot medio 2027, wordt sinds een aantal weken in verband gebracht met United. De Engelse grootmacht heeft gesprekken gevoerd met de entourage van de oud-speler van Ajax. 

Bayern is bereid hem bij een goed bod van de hand te doen. Der Rekordmeister wil immers bezuinigen in de salarishuishouding, en De Ligt is in München een van de grootverdieners. 

Romano weet dat De Ligt, die dinsdagavond op de bank zit tegen Roemenië, groen licht heeft gegeven voor een overstap naar United. Het bereiken van een persoonlijk akkoord wordt waarschijnlijk geen obstakel, want spelen op Old Trafford geldt nu als de topprioriteit voor de Oranje-international. 

De bal ligt nu bij de clubs. Bayern verlangt volgens diverse media een bedrag van minimaal vijftig miljoen euro. Ten Hag heeft ondertussen intern aangegeven dat hij erg graag opnieuw samen komt te werken met zijn voormalig leerling. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!