Vitesse-directeur Reijntjes tempert euforie: 'Zijn er niet'

'Vitesse heeft schuld van 17 miljoen minder, maar zijn er nog lang niet'

2 juli om 17:18

De euforie was maandagavond groot toen Vitesse net op tijd de documenten aanleverde bij de beroepscommissie van de KNVB. Zakenman Guus Franke neemt de schuldenlast van de Amerikaanse investeerder Coley Parry over, maar de Arnhemmers zijn er nog niet, waarschuwt directeur Edwin Reijntjes.

Wel is Vitesse na een krankzinnige dag een stuk optimistischer gestemd. "De KNVB heb ik niet in de broekzak, maar ik denk dat wij een heel goed verhaal hebben ingeleverd en zekerheid hebben geboden waaruit blijkt dat we het seizoen kunnen uitspelen", zegt Reijtjes tegen Voetbal International. "Dat is het belangrijkste voor de KNVB. In het verleden zijn clubs tijdens het seizoen omgevallen. Dat is natuurlijk dramatisch. Gisteren hebben we een belangrijke stap gezet."

Franke garandeert een sluitende begroting voor komend seizoen. Vitesse kampt nog met een resterende schuld van drie miljoen euro, waarvan anderhalf miljoen bij de Belastingdienst. De beroepscommissie moet op korte termijn een oordeel vellen of de Gelderse club aan alle voorwaarden heeft voldaan. "We hebben een schuld van ongeveer 17 miljoen euro minder", stelt Reijntjes, geciteerd door NU.nl. "Maar we zijn er nog lang niet. Zonder licentie is het klaar en vervalt ook de overeenkomst tussen Franke en Parry. Dan gaat Vitesse failliet."

De deal met Franke werd daarom maar kort gevierd. "De euforie was groot. Maar het is nog niet rond. Nu moeten we afwachten of het voldoende is voor de beroepscommissie om de licentie terug te krijgen", aldus de algemeen directeur, die een tipje van de sluier oplicht over de plannen van Franke. "Het is zijn streven om Vitesse terug te brengen naar het linkerrijtje van de Eredivisie. Maar eerst moeten we zien te overleven. Komend seizoen wordt een overgangsjaar om de club te herstructureren."