Luuk de Jong heeft geen spijt van bedanken voor Oranje

De Jong betreurt Oranje-afscheid niet: 'Gevoel van willen meedoen had ik niet'

2 juli om 18:04

Luuk de Jong heeft er geen spijt van dat hij bedankt heeft voor het Nederlands elftal. De spits van PSV koos er bewust voor om het EK in Duitsland te laten schieten, een keuze die naar eigen zeggen goed heeft uitgepakt. 

De Jong had mee kunnen gaan naar Duitsland, maar koos ervoor om zijn zomer anders in te vullen. Hij bezocht onder meer een concert van Guus Meeuwis, en deed veel dingen met zijn kinderen. Hij hunkerde niet naar een rol op het EK, zo vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt."

"Dat gevoel van willen meedoen had ik helemaal niet. Je kijkt wel met een bepaald oog naar hoe ze spelen, ook omdat je veel jongens goed kent", vervolgt de captain van de Eindhovenaren, die inmiddels weer begonnen zijn aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

De Jong volgt de wedstrijden van Oranje uiteraard wel. Een emotionele kijker is hij niet. "Al liep het tegen Oostenrijk natuurlijk niet zo lekker allemaal. Hopelijk kunnen ze daar verandering in brengen. Als ze vanaf nu de goede weg inslaan, kan Oranje het nog heel ver schoppen. Dat is wat ik hoop voor de jongens en ook voor de fans."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!