'Farioli fan van Rugani, Ajax toont interesse'

'Koffer bij Juventus staat klaar: Farioli en Ajax gecharmeerd van verdediger'

2 juli om 20:18
Laatste update: 2 juli om 21:23

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Daniele Rugani. Trainer Francesco Farioli van de Amsterdammers is gecharmeerd van de 29-jarige verdediger, die zo goed als zeker vertrekt bij Juventus. Dat meldt het Italiaanse medium SportItalia.

Rugani speelt al bijna zijn gehele loopbaan voor Juventus, waar hij ook een deel van zijn opleiding genoot. De 1.90 lange mandekker brak in 2015 door in Turijn, na twee seizoenen op huurbasis bij Empoli. Hoewel hij nooit uitgroeide tot basisspeler, bleef hij La Vecchia Signora tot dusver altijd trouw. Bovendien werd er zo nu en dan een beroep op hem gedaan. Het afgelopen seizoen kwam hij tot zeventien optredens in de Serie A, waarin hij twee keer wist te scoren.

Deze zomer lijkt het toch van een breuk te komen tussen Juventus en Rugani, die nog een contract heeft tot medio 2026. Zijn koffer staat al klaar, weet Pedullà. Het is alleen nog de vraag waar de zevenvoudig Italiaans international zijn loopbaan voortzet. Ajax toont voorzichtig interesse, mede doordat Farioli van hem gecharmeerd is, en ook Genoa zit op het vinkentouw. Al Shabab lijkt op dit moment de beste papieren te hebben. De Saudische club informeerde reeds naar een mogelijke transfer.

Ajax heeft met Josip Sutalo en Jakov Medic al twee rechtsbenige centrumverdedigers. Beide Kroaten lijken echter te mogen vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.