Koeman wijst Simons aan als uitblinker

Koeman noemt verrassende Oranje-uitblinker: 'Je vergeet hem, was de allerbeste’

2 juli om 21:10

Bondscoach Ronald Koeman vindt dat Xavi Simons de uitblinker was aan de zijde van Oranje tegen Roemenië (3-0 zege). Daarnaast is de oefenmeester zeer te spreken over Cody Gakpo, die met zowel een doelpunt als een assists erg belangrijk was voor het Nederlands elftal. 

"Je vergeet hem, Simons was absoluut de allerbeste", zegt Koeman na afloop bij de NOS. "Geweldig, ook in het positie kiezen. Vaak konden we hem bereiken op de linker-10-positie. Misschien speelt hij iets vrijer op de 10, daar zijn we inmiddels wel achter."

Ook Gakpo kan op complimenten rekenen van Koeman na zijn hoofdrol. "Hij is geweldig en superbelangrijk", is de bondscoach lovend. "Cody is bij zoveel goals betrokken. Het zijn spelers met extra kwaliteiten die gelukkig het verschil maken."

Ten slotte gaat Koeman in op Veerman, die tegen Oostenrijk na een halfuur naar de kant werd gehaald. De middenvelder kreeg tegen Roemenië een invalbeurt van een klein halfuur. "Het was niet dat de wedstrijd gespeeld was op dat moment. Natuurlijk weet je dat hij in de put heeft gezeten. Je probeert hem op deze manier ook eruit te halen", legt Koeman de invalbeurt van Veerman uit.

Uiteindelijk boekte het Nederlands elftal een overtuigende 3-0 zege op Roemenië door doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen (twee keer). In de kwartfinales neemt Oranje het op tegen de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!