Veerman: 'Fijn dat fans mij toezongen'

"Fijn dat fans mij toezongen, dan blijkt dat niet heel Nederland tegen je is"

2 juli om 22:11

Joey Veerman heeft een moeilijke week achter de rug, zo vertelt hij bij ESPN. De spelmaker van Oranje werd tegen Oostenrijk al na een halfuur gewisseld na een desastreuze start, maar kreeg in het EK-duel met Roemenië de kans op eerherstel.

"Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb. Misschien kunnen we er nu over stoppen, want het leek alsof iemand vermoord was", doet de PSV-middenvelder zijn verhaal. "Normaal gesproken lees ik wel dingen, maar ik heb deze week echt alles uitgezet. Maar je hoort af en toe nog wel wat dingetjes. Bijvoorbeeld dat Virgil en Nathan het voor mij opnamen, dan merk je wel dat er veel gezegd en geschreven is."

Het deed Veerman wel goed dat de Oranje-aanvoerders het voor hem opnamen. "Dat is wel heel leuk, daarvoor heb ik ze bedankt." Ook de fans staken hem dinsdag een hart onder de riem. Toen hij na zeventig minuten inviel in München, werd hij luidkeels toegezongen. "Dat was heel mooi. Fijn dat de fans mij toezongen, dan blijkt dat niet heel Nederland tegen je is."

Veerman steekt de hand overigens ook in eigen boezem. "Je moet de knop zelf omzetten, het is geen kleuterschool. Je moet jezelf staande houden en goed spelen. Dat heb ik vandaag weer gedaan."