Bergwijn had basisplaats niet verwacht

Koeman verrast Bergwijn: 'Toen hoorde ik het, dan moet je gewoon klaar zijn'

2 juli om 22:35
Laatste update: 2 juli om 23:02

Steven Bergwijn zag zijn basisplaats tegen Roemenië (3-0 zege) niet aankomen. De aanvaller kreeg van bondscoach Ronald Koeman de kans om zich te laten zien vanaf de aftrap en deed dit naar behoren in de eerste helft. In de rust bleef hij uit voorzorg achter in de kleedkamer.

"Ik had het niet verwacht, maar ik was er wel klaar voor", vertelt Bergwijn na afloop in gesprek met de NOS. "Gisteren (maandag, red.) hoorde ik het en dan moet je gewoon klaar zijn."

Vervolgens vertelt Bergwijn welke taken hij meekreeg van Koeman. "Ik moest meer aan de binnenkant blijven, de box maken, zodat Denzel hogerop kon spelen", legt de Oranje-international uit. "Dat ging eigenlijk heel goed in de eerste helft."

In de rust bleef Bergwijn achter in de kleedkamer wegens lichte klachten. "Ik kwam een beetje gek terecht met mijn knie. Het bleef een beetje doorzeuren", aldus de aanvaller. "We gaan er morgen (woensdag, red.) verder naar kijken. Het was meer uit voorzorg. Ik verwacht niet heel veel problemen. Ik ga er wel vanuit dat ik de kwartfinale haal."