Symbolische wissel Oranje, Schouten over Veerman

Symbolische wissel Oranje: 'Veerman is best hard aangepakt, doet wat met je'

3 juli om 07:00
Laatste update: 3 juli om 07:00

Schouten werd in de tweede helft van Nederland - Roemenië (3-0) uit voorzorg gewisseld voor Joey Veerman. Niets ernstigs, vertelt de PSV'er aan onder meer VoetbalPrimeur. Dat zijn maatje Veerman hem verving, had een bepaalde symboliek.

Frans Raaijmakers
MÜNCHEN

"Joey is best hard aangepakt, en dat doet altijd wat met je", reageert Schouten, die al een paar dagen last heeft van stijve spieren, in de catacomben van de Allianz Arena. "Hij moet daar vooral zelf doorheen, maar ik probeer hem wel te helpen. Ik zeg hem dat het kan gebeuren dat het wat minder gaat, dat zal nog vaker gebeuren."

Oranje speelde tegen Roemenië zijn beste wedstrijd op het EK, vindt Schouten. Toch blijft de uitblinker kritisch. "Elke wedstrijd moet je beter willen. We krijgen straks betere tegenstanders dan Roemenië, dan ga je geen 24 doelpogingen krijgen. Er moeten er ook een paar in als we maar zeven doelpogingen krijgen."

Vooraf had Schouten al het gevoel dat het goed zat. "We krijgen de druk er beter op. Wanneer we wilden gaan, gingen we ook daadwerkelijk met z'n allen. Dat resulteerde al snel in balveroveringen, en dan kom je beter in je spel." Door blessures moet het middenveld tijdens het EK aan automatismen werken. "Niet ideaal, maar hebben we mee te dealen."