Driessen zet streep door Oranje-international

Driessen zet streep door Oranje-international: 'Gaat geen minuten maken dit EK'

3 juli om 07:30

Ryan Gravenbech komt dit EK hoe dan ook niet meer in actie. Dat stelt Valentijn Driessen nadat Ronald Koeman ervoor koos om Jerdy Schouten te vervangen door Joey Veerman, in plaats van de middenvelder van Liverpool.

Schouten werd dinsdagavond tegen Roemenië uit voorzorg van het veld gehaald door Koeman. De bondscoach liet Veerman vervolgens invallen, en liet Gravenberch op de bank zitten. "Wij zien een aantal trainingen van Oranje en dan zie je wel dat Gravenberch geen minuten gaat maken", aldus Driessen in een video-item van De Telegraaf. 

"Ja, dat durf ik hier met zekerheid te zeggen", antwoordt Driessen als hem door presentator Pim Sedee gevraagd wordt of het Oranje-shirt voor Gravenberch wellicht te zwaar weegt. "Ik begrijp goed dat Koeman geen risico wilde nemen met Schouten, want hij was een van de beste van het veld. Maar dan moet je toch een plekje inruimen voor Veerman", constateert de analist.

Waar Veerman tegen Oostenrijk een slechte wedstrijd speelde, is Driessen te spreken over de invalbeurt van de bekritiseerde middenvelder. "Ik moet eerlijk zeggen: hij deed het redelijk. Het was niet héél goed, en de kans die hij kreeg, zit er bij PSV honderd procent in."