Derksen ziet Memphis als grote probleem van Oranje

Derksen woest door specifieke actie van Simons: 'Lekker gaan douchen jij'

3 juli om 08:43
Laatste update: 3 juli om 08:46

Johan Derksen vindt dat Memphis Depay 'het grote probleem van Oranje' aan het worden is. In Vandaag Inside Oranje pleit hij voor een basisplek van Wout Weghorst in plaats van de huidige spits. Ook kon Derksen een bepaalde actie van Xavi Simons absoluut niet waarderen.

Speltechnisch en in de huidige vorm kan Memphis Derksen niet bekoren. "Het grote probleem is onze vriend Memphis aan het worden. Hij laat zich nooit diep aanspelen. Memphis is een aanspeelpunt, maar nooit om te kaatsen, altijd om te kappen en te draaien. Hij houdt iedere aanval op. Hij neemt pedant de corners en vrije trappen, maar daar ontstaat niets gevaarlijks uit."

Derksen pleit dus voor een verandering in de Oranje-aanval. "Als je dan Cody Gakpo en Donyell Malen ziet, die hebben wel diepte in hun spel. Ik denk als je nu die lange Wout Weghorst opstelt, dat je daar meer profijt van hebt dan Memphis in zijn huidige vorm."

Ook over een specifieke actie van Xavi Simons was Derksen absoluut niet tevreden. "Ik krijg al jeuk als ik hem dan een voorzet achter het standbeen zie geven bij de achterlijn. Dan zou ik zeggen: 'lekker gaan douchen jij'. Als hij het met zijn binnenkantje doet staat er gewoon iemand vrij."