Bosz vertelt waarom spelers niet naar Olympische Spelen mogen

PSV staat trio niet af voor Spelen: 'Hadden ze maar andere sport moeten doen'

3 juli om 08:58

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven bij de keuze om Ismael Saibari, Malik Tillman en Ricardo Pepi niet mee te laten doen aan de Olympische Spelen. Volgens hem moet duidelijk zijn dat PSV bepalend is, omdat ze daar onder contract staan.

"Als ze naar de Spelen hadden gewild, hadden ze maar een andere sport moeten doen", is Bosz hard maar helder tegenover de NOS. PSV is niet verplicht om de spelers af te staan aan landen die meedoen aan het Olympisch toernooi. Ajax koos er bijvoorbeeld wel voor om doelman Gerónimo Rulli mee te laten doen aan het toernooi in Parijs. Saibari, Tillman en Pepi krijgen dat privilege niet.

Bosz begrijpt wel dat het trio had gewild, maar volgens hem was de keuze ook al snel duidelijk. "Ik snap dat deze jongens graag willen, maar ik vind niet dat we ze voor twee toernooien moeten afstaan. Het gaat dan enerzijds om de fitheid van de spelers, maar aan de andere kant staan ze ook gewoon bij ons op de loonlijst." Tillman en Pepi deden ook al mee aan de Copa América.

Voor Bosz telt dit seizoen namelijk één belangrijk ding: de titel prolongeren in de Eredivisie. "Kampioen blijven is een hele uitdaging. Afgelopen seizoen waren wij de ploeg die aan het jagen was op een prijs, maar komend seizoen zal er vooral op ons gejaagd worden. Het succes van ons gaat mede bepaald worden door het gegeven hoe hongerig wij zijn komend jaar."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!