Coach Roemenië overweegt te stoppen na nederlaag tegen Oranje

Coach Roemenië denkt aan stoppen na duel met Oranje: 'Slaap maar 4 uur per nacht'

3 juli om 09:15
Laatste update: 3 juli om 09:41

Edward Iordanescu overweegt te stoppen als bondscoach van Roemenië. Dat zei de keuzeheer na de 0-3 nederlaag tegen Oranje. Iordanescu wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen. 

"Ik ben heel trots op wat we hier hebben laten zien", aldus Iordanescu op de persconferentie na Roemenië - Nederland, opgetekend door diverse media. "We verlaten het EK met opgeheven hoofd, maar met een gebroken hart. We hebben alles gegeven. De jongens hebben alle verwachtingen overtroffen."

Iordanescu begon in juli 2022 als bondscoach van Roemenië, dat zich ten koste van België, Slowakije en Oekraïne als groepswinnaar plaatste voor de achtste finale. "Ik verwacht dat we nog beter kunnen worden", vervolgt de 46-jarige Roemeen. "Maar ik heb rust nodig. Ik slaap de laatste tijd maar drie of vier uur per nacht."

Iordanescu, wiens contract bij de Roemeense bond afloopt, denkt dat zijn familie hem meer nodig heeft dan de internationals van Roemenië. "Ik heb twee jaar hard moeten werken en veel dingen moeten laten. Het was niet gemakkelijk, vooral niet voor mijn gezin. Ik moet zien wat ik ga doen. Daar moet ik goed over nadenken voordat ik met de nationale bond in gesprek ga."