San Diego meldt zich in strijd om Gimenez

VI: San Diego meldt zich na halen van Lozano in strijd om topspeler Feyenoord

3 juli om 12:03
Laatste update: 3 juli om 12:29

Naast AC Milan lijkt een wel heel opvallende club in de markt voor Santiago Gimenez. Volgens Voetbal International heeft ook het Amerikaanse San Diego FC zich in de strijd gemengd.

AC Milan zou de club zijn die al wekenlang geïnteresseerd is in Gimenez en de mogelijkheden overweegt om hem te halen. Nu zou dus ook het ambitieuze San Diego nadrukkelijk geïnteresseerd zijn. Diezelfde club wist eerder al Hirving Lozano naar de Amerikaanse Major League Soccer te halen. De Mexicaan maakt in januari de overstap naar San Diego.

In een eerder stadium werden een hoop topclubs genoemd als potentiële nieuwe bestemming van Gimenez. Onder meer Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en Spartak Moskou zouden interesse hebben, maar van concrete gesprekken met Feyenoord lijkt nog geen sprake. Ook Mats Wieffer en David Hancko staan mogelijk op de nominatie om Rotterdam te verlaten. Zij zijn in gesprek met een stap naar respectievelijk Brighton & Hove Albion en Atlético Madrid.

Gimenez speelde afgelopen weken de Copa América, maar de spits kon daar niet overtuigen. Met Mexico kwam hij niet door de groepsfase heen in een poule met Venezuela, Ecuador en Jamaica. Feyenoord haalde wel al Julián Carranza als potentiële vervanger van Gimenez. Vorig jaar werd ook Ayase Ueda al gekocht.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!