'Nieuwe Robben' Gakpo steelt show bij Oranje-zege

'Nieuwe Robben' steelt show bij Oranje-zege: 'Het is bij hem nooit 'ikke, ikke''

3 juli om 12:43

Cody Gakpo is van levensbelang voor het Nederlands elftal, concludeert Arnold Mühren na de overtuigende zege van Oranje op Roemenië (3-0) in de achtste finale van het EK. De aanvaller gaf zijn visitekaartje af met een goal en assist.

"Gakpo maakt wéér het verschil", zegt Mühren, die een 8,5 uitdeelt, tegen De Telegraaf. "Niet alleen door de eerste goal, een geweldige knal, en de assist die hij levert voor Malen. Maar hij biedt Oranje zoveel kwaliteit. Hij trekt gewoon het hele elftal over de streep."

De Europees kampioen van 1988 is lyrisch. "Elke keer als Gakpo aan de bal komt, ga je ervoor zitten. Wat we met Arjen Robben in het verleden hadden - hij gaat naar binnen, de tegenstander weet dat hij dan gaat schieten en niemand stopt hem - dat hebben we nu met Gakpo. Er gaat zoveel dreiging van hem uit."

"Wat ik mooi vind, is zijn bescheidenheid, ook na afloop in zijn commentaar. Het is bij hem nooit 'ikke, ikke', altijd oog voor een medespeler ook. Hij scoort, hij levert een assist en dan ben je van grote waarde voor je ploeg. Maar gewoon keurig voor de camera. Hij speelt een heerlijk toernooi", besluit Mühren over de gedeelde EK-topscorer.