'Ajax boort contacten aan voor transfer Sutalo'

'Ajax boort contacten aan voor transfer Sutalo, maar Kroaat ligt dwars'

3 juli om 13:58

Dat Ajax werk maakt van de komst van Daniele Rugani, betekent dat de club geen toekomst ziet in Josip Sutalo. De Kroatische verdediger heeft zelf echter helemaal geen oren naar een vertrek, meldt Voetbal International.

Ajax betaalde een jaar geleden ruim twintig miljoen euro voor Sutalo, die echter geen moment uit de verf kwam in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers hopen hem daarom alweer te verkopen deze zomer. Ajax zou al contacten aanboren om een nieuwe club voor de Kroatische international te vinden. Nadeel is dat Sutalo zelf helemaal niet bezig is met een vertrek. De 24-jarige verdediger wil onder Francesco Farioli revanche nemen voor zijn teleurstellende debuutseizoen.

Ajax legt zich er ondertussen bij neer dat het Sutalo in ieder geval niet met winst zal verkopen. Het is zelfs serieus de vraag of het aankoopbedrag van 21 miljoen wordt terugverdiend. Ajax hoopte dat Sutalo zich tijdens het EK in de kijker zou spelen, maar dat lukte niet. Desondanks is er vooral in Italië nog wel een markt voor hem.

Medic hoeft niet weg van Ajax

In tegenstelling tot Sutalo hoeft landgenoot Jakov Medic niet per se weg. Hij maakt een prima indruk op Farioli, weet VI. De 1.91 meter lange verdediger komt echter niet in aanmerking voor een basisplaats. Daardoor zou Medic zelf wél openstaan voor een transfer.