El Ahmadi schrikt van actie Sutalo

El Ahmadi schrikt van actie Sutalo: 'Dat heb je bij Ajax ook gezien'

16 juni om 07:32

Josip Sutalo heeft zaterdag geen beste beurt gemaakt tijdens de EK-wedstrijd van Kroatië tegen Spanje. Karim El Ahmadi zag de 24-jarige verdediger dezelfde misstappen maken als bij Ajax dit seizoen.

"Ik vond het centrale duo van Kroatië niet best, Sutalo ook niet", begint El Ahmadi bij Voetbalpraat van ESPN. De Ajax-mandekker liet zich onder meer in aanloop naar de 1-0 uit het centrum lokken. "Natuurlijk ging er wel een fout aan vooraf, maar bij die goal stapte hij zomaar naar rechts. Hij gokt daar eigenlijk, maar hou dan gewoon het centrum dicht." Het leverde Alvaro Morata een vrije doortocht op. "Sutalo gooide het open en het was één-op-één. Dus ik vond Sutalo niet best."

Tijdens de vriendschappelijke zege op Portugal (2-1) vond El Ahmadi dat Sutalo zich nog redelijk staande hield. "In de laatste oefenwedstrijd speelde hij nog best aardig, maar je zag nu wat je ook wel bij Ajax hebt gezien: dat hij vaak uit positie wegloopt. Dat zag je bij de eerste goal van Spanje", aldus de voormalig middenvelder, die Spanje 'vele malen beter vond' dan de Kroaten. Het resulteerde in een 3-0 zege.