Weghorst grapt over Oranje-fans: 'Liedje gestolen'

Oranje-fans op 'vingers getikt': "M'n liedje werd gestolen voor Joey...."

3 juli om 14:25

Het doet Wout Weghorst goed dat hij zo populair is bij de aanhang van Oranje. De spits wordt tijdens het EK regelmatig toegezongen door de supporters.

Weghorst mocht ook tijdens het duel met Roemenië invallen. "Dat is gewoon mooi, dat je toegezongen wordt. Het is heel gaaf en fijn", reageert de supersub na afloop van de 3-0 zege bij Vandaag Inside. "Ik zag vandaag wel dat ze m'n liedje gestolen hebben voor Joey....", grapt hij. "Nee, dat was mooi en fijn voor hem."

Weghorst is zeer te spreken over het optreden van het Nederlands elftal in de achtste finale. "Het is een dikverdiende overwinning. Nog drie potjes... Zo simpel is het", stelt hij. De spits is blij dat Oranje een stuk beter voor de dag kwam dan tegen Oostenrijk. "Over de vorige wedstrijd is genoeg gezegd, maar we zijn volwassen kerels. Als iets goed is, is het goed. En als iets slecht is, is het slecht. Het was ver onder de maat en ver onder de grens, maar in een wake-up call geloof ik niet zo. Je moet gewoon leveren."

De nederlaag tegen Oostenrijk pakte stiekem best goed uit, beseft Weghorst. "Ik zei toen al: het gaat in de knock-outs pas echt beginnen. We hebben gezien wat het heeft opgeleverd en aan welke kant van het schema je nu zit. We hebben heel veel kansen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!