Franke vertelt over zijn plannen met Vitesse

'Zij zaten in een vergelijkbare situatie als Vitesse, maar zijn nu gezond'

3 juli om 14:41

Guus Franke hoopt Vitesse op termijn weer terug te helpen naar de Eredivisie, maar er moet eerst nog veel werk verricht worden in Arnhem. De ondernemer werd twee weken geleden benaderd of hij openstond voor een overname van Vitesse en hij lijkt de redder in nood voor de Arnhemmers.

Franke heeft met schuldeiser Coley Parry een akkoord bereikt en alle benodigde documenten zijn aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB. Hiermee is een grote stap gezet in het voortbestaan van Vitesse. "Bijna eigenaar van Vitesse. Of ik dat zelf enige tijd terug zag aankomen? Nee", vertelt Franke in gesprek met Quote

"Ik werd twee weken geleden gebeld door Boudewijn Sanders (een Arnhemse oliemiljonair en Vitesse-fan, red.) met de vraag of ik de club kon redden", vervolgt Franke zijn verhaal. Hij is gelijk met zijn bedrijf Axiom Partners aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken. "Om de club terug naar de fans te brengen, dat is een waanzinnig mooi project. Een club als Vitesse, die mag toch niet verdwijnen?"

Het plan van Frankie is om Vitesse weer gezond te maken en op deze manier moet de club rustig teruggebracht worden naar de Eredivisie. "Daar waar het ook thuishoort", aldus de ondernemer. "Maar we gaan eerst even de boel opschonen en zorgen dat het huis op orde is."

Door Franke wordt FC Twente vervolgens als voorbeeld genoemd. De Tukkers raakte in 2016 ook bijna de proflicentie kwijt door financieel wanbeleid. "Zij zaten in een vergelijkbare situatie als Vitesse, maar zijn nu een gezonde club", zegt Franke, die voorlopig niet wil vertellen hoeveel geld hij gaat steken in de club. "We kijken wat er nodig is. Het belang van de club staat voorop. Ik investeer uit eigen zak en uit het fonds van Axiom."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!