De Ligt kampt met fysieke klachten en traint los van Oranje-selectie

Oranje niet compleet op training: 'Verwachting is dat hij snel weer aansluit'

3 juli om 19:02

Matthijs de Ligt heeft woensdag een individuele training afgelegd bij het Nederlands elftal. Daags na het duel met Roemenië legde het basiselftal van Oranje een uitlooptraining af, terwijl de reserves intensiever trainden. De Ligt was hierbij niet van de partij. 

Oranje stapte na de overwinning op Roemenië (0-3) weer vol goede moed het trainingsveld op in Wolfsburg. Opvallend beeld voor de aanwezige journalisten was de training die De Ligt afwerkte. Met behulp van een staflid legde de verdediger een individueel programma af.

Bondscoach Ronald Koeman lijkt zich echter geen zorgen te hoeven maken over zijn pupil. 'De fysieke klachten van De Ligt zijn niet ernstig en de verwachting is dat hij snel weer kan aansluiten bij het programma van de groep', meldt De Telegraaf.

Volgens het medium hebben ook Nathan Aké en Jerdy Schouten, die tegen Roemenië in de slotminuten uit voorzorg naar de kant werden gehaald, geen ernstige problemen. De verwachting is dat Aké en Schouten vanaf donderdag weer 'gewoon' meetrainen met de groep.

Oranje traint de komende twee dagen nog in Wolfsburg. Ook de afsluitende training voor de kwartfinale met Turkije wordt afgewerkt op de vaste basis. Nederland neemt het zaterdag om 21.00 uur, in Berlijn, op tegen de Turken.