Bosz over potentiële transfers PSV

Bosz wil PSV-selectie op tijd rond maken: 'Kunnen zaken ook intern oplossen'

3 juli om 20:05

Peter Bosz is zich ervan bewust dat hij met PSV een onzekere tijd tegemoet gaat. Door zomerse internationale toernooien komt de transfermarkt later dan gewoonlijk op gang en voor clubtrainers kan dat lastig zijn, ziet ook Bosz. 

PSV deed al zaken deze transferperiode. Ismael Saibari heeft verlengd, Malik Tillman en Sergiño Dest zijn definitief vastgelegd. "Ik ben blij dat een aantal van de jongens die hebben aangetoond heel goed bij PSV te passen door te presteren, nu langer bij ons blijft. Maar ik realiseer me heel goed dat we net begonnen zijn en dat de markt door het EK en de Copa América wat later op gang komt. Dat blijkt ook, want er is nog niet heel veel gebeurd. Het is nog lang tot 2 september dus we zullen wel iedere keer hetzelfde gesprek krijgen waarbij ik zeg: er kan nog van alles gebeuren, haha!", begint Bosz tegenover Voetbal International.

De oefenmeester is begonnen aan zijn tweede seizoen in Eindhoven. Vorig seizoen werd PSV voor het eerst in vijf jaar weer landskampioen. Om die prestaties te overtreffen, wil Bosz zijn selectie op tijd in orde hebben. "Ik heb wel veel vertrouwen in hoe wij naar onze selectie kijken en hoe wij vinden dat die eruit moet zien. Het is afwachten of het lukt. Ik hoop het wel, ik denk het ook wel en dat zou geweldig zijn. Waarbij er altijd één onzekerheid is: gaan andere clubs ook aan onze jongens trekken?", vraagt de oefenmeester zich af.

"Een aantal zaken kunnen echter we ook intern oplossen", gaat Bosz verder. "We zijn heel blij dat Sergiño blijft, maar daar kan ik het komende half jaar geen beroep op doen. Maar dat kunnen we opvangen. We hebben Mauro Júnior en we hebben Fredrik Oppegard. Ik ben blij dat Fredrik een geweldig halfjaar bij Heracles Almelo heeft gehad en met veel speelminuten in de benen is terug gekomen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!