'Ajax heeft back op het oog en klopt aan bij Arsenal'

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe linksback uit bij Arsenal'

3 juli om 21:27
Laatste update: 3 juli om 21:38

Ajax heeft zijn vizier gericht op Nuno Tavares, zo meldt Sky Sports. In de zoektocht naar een nieuwe linksback zouden de Amsterdammers zijn uitgekomen bij de Portugees, die op de loonlijst staat bij Arsenal.

Het medium stelt dat Ajax overweegt de Portugese vleugelverdediger naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Of het om een huurperiode gaat of om een definitieve transfer wordt niet genoemd, maar het feit dat Tavares nog tot 2025 onder contract staat bij Arsenal, doet vermoeden dat de Londenaren nog geld willen verdienen. Voor de positie van linksback heeft Ajax op dit moment ook Borna Sosa, Owen Wijndal en Youri Baas in de selectie, al wordt eerstgenoemde in verband gebracht met een vertrek.

Arsenal haalde Tavares in 2021 naar Londen. De verdediger werd overgenomen van Benfica, waar hij uit de jeugdopleiding kwam. Een onverdeeld succes werd het avontuur bij Arsenal echter niet. Uiteindelijk werd Tavares tweemaal verhuurd, aan Olympique Marseille en Nottingham Forest. In het afgelopen seizoen speelde hij voor laatstgenoemde club twaalf wedstrijden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!