'Gebroken hart' voor Kökcü: 'Hier hadden we van gedroomd'

Gemengde gevoelens bij Kökcü: 'Het breekt mijn hart om eerlijk te zijn'

3 juli om 22:50

Orkun Kökcü plaatste zich op dinsdag met Turkije voor de kwartfinale van het EK, na een 1-2 overwinning op Oostenrijk. Dat Kökcü uitgerekend de kwartfinale tegen Nederland moet missen door een schorsing, valt hem zwaar, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik was met Ferdi Kadioglu en we konden maar niet slapen. We bleven praten, tot in de vroege morgen. Over de overwinning, ja. Daar waren we zo blij mee", vertelt Kökcü over de euforie aan Turkse zijde. "Hier hadden we van gedroomd. En over de komende wedstrijd tegen Nederland, die we natuurlijk kennen."

Zelf moet Kökcü de wedstrijd tegen Oranje missen, door een schorsing. "Deze wedstrijd is heel speciaal voor mij. Ik had ontzettend graag meegedaan. Het breekt mijn hart om eerlijk te zijn. Dat dat niet kan, is voor mij ook de verdrietige kant van de zege", aldus de oud-Feyenoorder, die al contact had met voormalig ploeggenoten Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow. "We grapten al over en weer. We gaan elkaar zaterdag in Berlijn zien."

Kökcü heeft de kritiek in Nederland op Oranje meegekregen, maar zal de ploeg van Ronald Koeman zeker niet onderschatten. "Nederland blijft een land met topspelers in topcompetities, die fysiek en technisch heel goed zijn. Dat hebben ze tegen Roemenië ook weer laten zien."