Nijhuis ziet Dumfries ontsnappen aan rood: 'Hij kwam heel goed weg'

Nijhuis ziet Dumfries ontsnappen aan rood: 'Hij kwam heel goed weg'

4 juli om 00:40

Denzel Dumfries is tegen Roemenië goed weggekomen, zo menen Johan Derksen en Bas Nijhuis bij Vandaag Inside Oranje. De verdediger van Internazionale deelde in het met 0-3 gewonnen duel een forse beuk uit aan zijn tegenstander.

"Met die bodycheck kwam hij wel goed weg", stelt Bas Nijhuis over het moment waar Dumfries in botsing kwam met opponent Vasile Mogos. "Ik vond dat dat niet kon", voegt Derksen toe. "Hij kwam écht heel goed weg", vervolgt Nijhuis. "Met name omdat hij erna voor tijdrekken nog geel kreeg."

"Die jongen kon zijn borstbeen gebroken hebben", stelt Derksen. "Ik kan me voorstellen dat je hier in het veld een gele kaart voor geeft", hervat Nijhuis zijn relaas. "Dan was hij er dus af gegaan", doelt hij op de gele kaart die Dumfries uiteindelijk nog kreeg in de 78e minuut.

"Hij pakte later nog die andere gele kaart. Dat soort dingen kunnen nu wel cruciaal gaan worden. Stel dat Dumfries tegen Turkije geel pakt… het wordt pas ná de kwartfinale kwijtgescholden, dus dat betekent dat hij wel een wedstrijd geschorst is", besluit Nijhuis.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!