Foden: 'Ik ben niet de beste geworden om nu niks te laten zien'

'Ik ben niet de beste speler geworden om hier vervolgens niets te laten zien'

4 juli om 08:26

Phil Foden is niet tevreden over zijn eigen prestaties op het EK tot dusver. Er werd voorafgaand aan het eindtoernooi veel verwacht van de Engelse spelmaker, maar hij weet vooralsnog niet te overtuigen.

"Ik ben een beetje gefrustreerd, daar kan ik niet over liegen", begint Foden in een interview met The Times. "Ik wil scoren, goede dingen doen voor Engeland, en het is er nog niet uitgekomen. Nu moet ik mijn mentaliteit bewaren. Ik ben niet de beste speler in de Premier League geworden om hier vervolgens heen te komen en het niet te laten zien", doelt de creatieveling op zijn uitverkiezing na een uitstekend seizoen bij Manchester City.

Foden wordt vervolgens gevraagd naar een mogelijke verklaring voor zijn mindere optredens op het EK. "Ik denk dat soms té veel opgeladen ben voor een wedstrijd", aldus de Engels international. "Het gaat om het geloof in hetgeen je in het verleden hebt gepresteerd, jezelf niet voorbij lopen. Niet lezen wat anderen schrijven, niet te hard proberen. Ik moet gewoon ontspannen doen en mijn voeten laten spreken."

Eerder uitte Rio Ferdinand zijn zorgen over het spel van Foden bij The Three Lions. "Phil zou op moeten staan en moeten zeggen: nee, nee, nee. Je moet de bal aan mij geven", vertelde de analist. "Maar uiteindelijk is het een kwestie van positie kiezen en het maken van agressieve loopacties. Dat bepaalt of je de bal krijgt of niet. Scholes was de meest stille man met wie ik ooit heb gevoetbald, maar de manier waarop hij met zijn kwaliteit de bal eiste, dan moest je 'm wel geven."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!