Hyballa en Van Drongelen zeer te spreken over Dumfries en Kadioglu

Lof voor Dumfries en Kadioglu: 'Dat hadden niet veel mensen verwacht'

4 juli om 09:23
Laatste update: 4 juli om 09:30

Peter Hyballa en Rick van Drongelen zijn zeer te spreken over Denzel Dumfries en Ferdi Kadioglu. Volgens het tweetal staat er een interessante strijd te wachten tussen de twee vleugelverdedigers tijdens het duel tussen Nederland en Turkije in de kwartfinales van het EK. 

"Dat ze zover zouden komen, hadden niet veel mensen verwacht, maar zijzelf wel", vertelt Van Drongelen in gesprek met de Volkskrant. "Ze hebben het talent om echt iets met hun talent te doen. Het zijn teamspelers, maar enorm bepalend voor hun ploegen."

Volgens Hyballa wordt de strijd tussen Dumfries en Kadioglu 'heel interessant'. "Het zijn andere types, Dumfries heeft power, kopkracht. Daar moet Kadioglu slim mee omgaan", blikt de Duitser vooruit. "Ferdi is een Pattex-dribbelaar, de bal zit met lijm aan zijn voeten, hij kan Denzel technisch uitspelen."

Vervolgens komt Hyballa te spreken over de transformatie van Kadioglu. "Je ziet vaak dat grote talenten in de jeugd als centrale middenvelder spelen, maar bij het eerste aan de zijkant belanden", aldus de trainer. "Duits international Benjamin Henrichs, die ik in de jeugd van Leverkusen trainde, heeft eenzelfde transitie ondergaan. Je moet er anders verdedigen dan in de as. Dat is makkelijker aan te leren."

Van Drongelen denkt dat Kadioglu nu profijt heeft van zijn tijd als middenvelder en aanvaller. "Dat Ferdi aanvaller was, komt hem nu als back goed van pas. Hij vindt creatieve oplossingen naar voren, is goed in de kleine ruimte."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!