Luuk de Jong over Veerman bij Oranje

'Ik heb Veerman vorige week gelaten, iedereen zoekt dan contact'

4 juli om 09:27

Luuk de Jong hoopt dat Oranje ver komt op het EK in Duitsland. De aanvoerder van PSV, die met de Eindhovenaren begonnen is aan de voorbereiding, ziet de nodige ploeggenoten in actie komen op het eindtoernooi.

De Jong erkent in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat hij veel EK-wedstrijden kijkt. "Hopelijk schoppen ze het ver op het EK", zegt hij over het Nederlands elftal. "Jerdy (Schouten, red.) speelt in het team zoals Jerdy kan voetballen. Heel zorgvuldig, degelijk. Hopelijk kan hij zijn plek behouden."

Joey Veerman, een andere PSV-ploeggenoot van De Jong bij Oranje, kende vorige week een lastige week. In het groepsduel met Oostenrijk werd hij na een halfuur naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb Joey vorige week even gelaten. Ik weet hoe het gaat, want er zijn dan zoveel mensen die contact met je zoeken. Joey komt er helemaal overheen, daar ben ik van overtuigd. En voor Johan (Bakayoko, red.) is er de komende jaren nog veel tijd om mooie dingen te laten zien bij België. Nu speelde hij weinig en als jonge international is dat soms moeilijk. Maar zijn tijd komt nog wel."

België werd uitgeschakeld door Frankrijk, Oranje komt zaterdag weer in actie. In de kwartfinales is Turkije dan de tegenstander.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!