'Feyenoord geeft Wieffer groen licht: historische transfer in de maak'

'Feyenoord geeft Wieffer officieel groen licht: historische transfer in de maak'

4 juli om 12:30
Laatste update: 4 juli om 14:34

Mats Wieffer is hard op weg naar de Premier League. Feyenoord heeft de 24-jarige middenvelder toestemming gegeven om te praten met Brighton & Hove Albion, meldt Voetbal International.

Het kan volgens VI een 'historische deal' worden voor Feyenoord: Brighton wil Wieffer dolgraag toevoegen aan de selectie en lijkt bereid meer dan dertig miljoen euro te betalen. Dat zou een nieuw transferrecord betekenen in Rotterdam. Orkun Kökcü ging een jaar geleden voor 25 miljoen euro naar Benfica.

Brighton aast al geruime tijd op Wieffer. Na het vertrek van Roberto De Zerbi is dat niet veranderd, omdat ook zijn opvolger Fabian Hürzeler het in de middenvelder van Feyenoord ziet zitten. Wieffer heeft zelf ook zijn zinnen gezet op een deal, zoals hij een half jaar geleden ook openstond voor Atlético Madrid.

Nu wil Feyenoord ook daadwerkelijk meewerken, mits het juiste bedrag op tafel komt. Zodra Wieffer akkoord is met Brighton, meldt de Premier League-club zich bij de Rotterdamse clubleiding.

De Tukker kwam twee jaar geleden voor 7,5 ton over van Excelsior en werd meteen kampioen met Feyenoord. Afgelopen seizoen won hij de beker. Door een blessure kon Wieffer niet naar het EK. Deze week begon hij de voorbereiding onder Brian Priske, de opvolger van Arne Slot, maar de kans is groot dat hij spoedig op het vliegtuig stapt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!