Welke Oranje-spelers zijn op scherp qua kaarten?

Deze vier Oranje-internationals zijn geschorst bij een volgende gele kaart

6 juli om 08:00
Laatste update: 6 juli om 08:00

Door een overtuigende 3-0 zege op Roemenië heeft het Nederlands elftal zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Nu wacht Turkije. Welke spelers van bondscoach Ronald Koeman staan op scherp richting een mogelijke halve finale? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Door doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen (tweemaal) won Oranje van Roemenië in de achtste finales. Turkije is de volgende tegenstander van Nederland richting de eindzege. Er wordt zaterdag 6 juji om 21.00 uur afgetrapt in het Olympiastadion in Berlijn.

Welke spelers staan bij Oranje op scherp?

Tijdens het EK in Duitsland worden spelers voor één wedstrijd geschorst na twee gele kaarten. Alle kaarten zijn geldig tot na de kwartfinales en daarna komen ze te vervallen. Als Nederland weet af te rekenen met Turkije, worden alle uitstaande gele prenten kwijtgescholden.

Bij Oranje zullen Denzel Dumfries, Donyell Malen, Joey Veerman en Jerdy Schouten op hun tellen moeten passen. Zij missen een eventuele halve finale tegen Zwitserland of Engeland bij een volgende gele kaart.

Voor de kwartfinale tegen Turkije is bij het Nederlands elftal geen enkele speler geschorst. De Turken zullen het moeten doen zonder Orkun Kökcü en Ismail Yüksek. De twee kregen tegen Oostenrijk (2-1 zege) hun tweede gele kaart van het EK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!