De Bruyne verlaat Manchester City? ‘Akkoord met Al Ittihad'

'De Bruyne bereikt mondeling akkoord en kan naar Saudi-Arabië'

4 juli om 13:49
Laatste update: 4 juli om 13:56

Kevin de Bruyne zou Manchester City deze zomer zo maar eens kunnen gaan verlaten. Rudy Galetti meldde op X dat er een verbaal akkoord is bereikt tussen de Belg en Al Ittihad. Eerder gaf De Bruyne zelf aan niet schuw te zijn van een transfer naar Saudi-Arabië.

Een delegatie van de Public Investment Fund (PIF) en vertegenwoordigers van Al Ittihad hebben volgens Galetti gesprekken gevoerd met De Bruyne, die zijn goedkeuring aan de transfer heeft gegeven. Het is nu aan de clubs om de deal definitief te maken, waarbij Manchester City bereid lijkt te zijn om De Bruyne te laten gaan.

Deze mogelijke transfer komt niet als een complete verrassing. Al langere tijd is bekend dat Saudi-Arabië geïnteresseerd is in de diensten van De Bruyne. Begin januari gaf de middenvelder in een interview met Het Laatste Nieuws aan dat hij openstond voor een exotisch avontuur, mede omdat zijn gezin daar ook achter stond. "Voor Michèle is een exotisch avontuur oké. Het zijn ook gesprekken die we steeds meer voeren als familie," zei De Bruyne destijds. 

De Bruyne erkende eerder dat een overstap naar Saudi-Arabië aanzienlijke financiële voordelen zou kunnen bieden. "Op mijn leeftijd moet je voor alles openstaan. Je praat over ongelooflijke bedragen in wat misschien het einde van mijn carrière zal zijn. Soms moet je daarbij stilstaan," verklaarde hij. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!