Feyenoord en Brighton mondeling akkoord over Wieffer

'Slot komt te laat met Liverpool: Feyenoord en Brighton mondeling akkoord'

4 juli om 14:17
Laatste update: 4 juli om 14:39

Feyenoord en Brighton & Hove Albion hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom voor Mats Wieffer, zo meldt De Telegraaf. Er is een bedrag van 30 miljoen euro plus 'forse bonussen' gemoeid in deze deal. Arne Slot doet met Liverpool nog een poging om Wieffer te kapen, maar ze lijken te laat te komen.

Volgens De Telegraaf doet Slot met Liverpool nog 'verwoede pogingen' om Wieffer binnen te halen, maar de Engelse topclub lijkt te laat te komen. Feyenoord heeft met Brighton een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van dertig miljoen euro plus 'forse bonussen' voor de transfer van Wieffer. 'Die bonussen, goed voor meerdere miljoenen, zullen makkelijk te halen zijn als de speler het sportief aardig gaat doen', zo valt te lezen.

Inmiddels is Wieffer in gesprek met de clubleiding van Brighton om het eens te worden over zijn persoonlijke voorwaarden. De Engelsen waren al langere tijd in de markt voor de handtekening van de middenvelder. Eerder werd bekend dat de 24-jarige controleur groen licht had gekregen van Feyenoord om te praten met Brighton.

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, verblijft momenteel in Engeland om de deal met Brighton af te ronden. Bij Liverpool heeft Slot goedkeuring gegeven om Wieffer binnen te halen, maar The Reds lijken achter het net te vissen.

In de winterse transferperiode kon Wieffer verkassen naar Atlético Madrid, maar hij besloot om langer in Rotterdam te blijven. 'De belangrijkste reden was toen dat hij zijn kansen op een basisplek in het Nederlands elftal groot wilde houden door op de radar van Ronald Koeman te blijven', wordt er geschreven. Uiteindelijk moest de middenvelder het EK aan zich voorbij laten gaan.

In de zomer van 2022 werd Wieffer door Feyenoord voor 7,5 ton overgenomen van Excelsior. In zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers werd de middenvelder meteen kampioen met Feyenoord en een jaar later won hij de KNVB Beker. Deze week is hij aan de voorbereiding begonnen bij Feyenoord onder Brian Priske, de opvolger van Slot, maar hij lijkt spoedig naar Brighton te vertrekken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!