'Doorbraak: PSV nadert Driouech-deal met Excelsior

'Doorbraak: PSV nadert Driouech-deal en wil 'richting 3,5 miljoen euro' betalen'

4 juli om 14:32
Laatste update: 4 juli om 15:02

Groot transfernieuws uit Eindhoven: PSV lijkt de transfer van Couhaib Driouech vlot te trekken. De aanvaller wil naar het Philips Stadion en Excelsior gaat hem waarschijnlijk verkopen.

PSV en Excelsior zijn op een haar na rond over de langverwachte transfer. De regerend landskampioen is bereid een bedrag te betalen dat 'richting de drieënhalf miljoen euro' gaat, meldt het Eindhovens Dagblad op basis van Rotterdamse bronnen. Dat is een recordbedrag voor Excelsior.

'Vanuit Eindhoven klinkt nog geen volle bevestiging, maar zijn er wel geluiden dat de deal in de maak is', schrijft het ED. PSV heeft nog geen formeel akkoord bereikt met Driouech, maar dat lijkt een formaliteit: in de winter wilde de Marokkaans jeugdinternational al dolgraag naar Eindhoven. Hij zou voor vijf jaar kunnen tekenen.

PSV en Excelsior steggelden de laatste weken over de transfersom die voor Driouech op tafel zou moeten komen. In de tussentijd was de 22-jarige aanvaller, die ook kon rekenen op interesse van Sevilla en Leeds United, erover uit dat hij het liefst in de Eredivisie bleef. Met zijn komst speelt PSV in op het vertrek van Hirving Lozano, die in de winter naar San Diego FC verkast.

Naast Driouech is PSV bezig met het binnenhalen van Ryan Flamingo (FC Utrecht). Technisch directeur Earnest Stewart heeft ook geen grote haast in de onderhandelingen, maar hij hoopt de verdediger wel ver voor 4 augustus in te lijven. Dan staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Feyenoord op het programma.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!