Driessen wijst nieuwe spits voor Oranje aan: 'Na het EK dé spits'

Driessen wijst nieuwe aanvalsleider voor Oranje aan: 'Na het EK dé spits'

4 juli om 14:40

Valentijn Driessen denkt dat Joshua Zirkzee na het EK kan uitgroeien tot de vaste spits van het Nederlands elftal, zo geeft hij aan in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. De huidige spits van Oranje, Memphis Depay, kan de journalist niet altijd bekoren.

"Hij heeft heel veel kwaliteiten, dat zie je er wel aan af", vangt Driessen aan. "Misschien gaat dat na het EK wel dé spits van het Nederlands elftal worden, zeker als hij ook nog een mooie transfer zou maken naar een topclub. Dan denk ik dat hij heel snel in beeld komt om de vaste spits te worden, want tot dusver is het Memphis Depay die daar staat", stelt de journalist, die niet heel gecharmeerd is van de prestaties van Memphis.

"Die heeft heel veel doelpunten gemaakt en we hebben al een keer een lijstje gemaakt van tegen wie hij allemaal al heeft gescoord… daar raak je niet helemaal van onder de indruk, die tegenstanders", vervolgt Driessen. "En hij doet het dit toernooi natuurlijk ook niet zoals je graag zou willen. Misschien is hij wel iets beter vanaf de linkerkant of achter de spits."

"We hebben eigenlijk gewoon een vaste spits nodig. Koeman zei in aanloop naar het EK dat hij hem (Zirkzee, red.) aanvankelijk niet had geselecteerd omdat hij zich veel laat terugzakken uit de spits. Je hebt eigenlijk een spits nodig die daar veel blijft staan, die die positie bezet blijft houden", besluit Driessen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!